Dario Šarić u Moskvi

Image result for Dario Šarić u MoskviSve su oči uprte u Moskvu; danas u 17 sati se odlučuje o naslovu prvaka svijeta u nogometu. Hrvatska – Francuska, utakmica za povijest. Jasno je da će mnogo slavnih i poznatih prisustvovati utakmici, a jedan od njih je i košarkaš Dario Šarić, velika NBA zvijezda koji se odlučio na daleki put u Rusiju kako bi bio u centru zbivanja.

Prilikom davanja intervjua za Novu TV Šarića su zalili pivom, no to slavnom hrvatskom košarkašu niti najmanje nije smetalo, budući da je euforija na samom vrhuncu. Dario je uvjeren kako Hrvatska ima itekako velike šanse u polufinalu, te kako ne treba posustati sada, kada je reprezentacija došla u sami finiš natjecanja. Pokazao je i zavidno poznavanje nogometa, pa tako nabrojao i neke poznatije francuske nogometaše poput Griezmanna, Pogbe, Kantea, Umtitija, ali istakao da se Modrić i društvo svakako mogu nositi s njima.

Ono što vrijedi istaći jeste da je Dario Šarić izrazio želju da i košarkaška reprezentacija doživi nešto slično, za što treba samo vremena i malo dobrih taktičkih odluka, dok talenta sasvim sigurno ne nedostaje. Šarić nije jedini košarkaš u Rusiji, s obzirom da su tamo trenutno i Kruno Simon, Luka Žorić, a dolazi i Marko Popović, tako da će hrvatska sportska kolonija u Rusiji biti zaista brojna, te smo sigurni kako podrška neće izostati. Žorić je izjavio da će se ovo pamtiti cijeli život, pa je zato i doputovao na svjetsko prvenstvo kako bi i on sam bio važan dio ove nevjerovatne priče hrvatske nogometne reprezentacije. Da li ćemo uskoro vidjeti nešto slično i od košarkaša, vrijeme će reći. Ono što sa sigurnošću možemo potvrditi jeste da će košarkaši sigurno imati veliku inspiraciju nakon jednog ovakvog sportskog natjecanja, gdje navijanje i euforija dosežu svoj vrhunac. Nogometaši su ušli u povijest, vrijeme je da i košarkaška reprezentacija osigura svoje mjesto tamo.