Hrvatska izborila drugi krug kvalifikacija

Image result for Hrvatska izborila drugi krug kvalifikacijaCilj je odlazak na Ssvjetsko prvenstvo u Kini, a Hrvatska je korak bliže tomu nakon pobjede u Rumunjskoj. Utakmica u Cluju u okviru posljednjeg, 6. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija, je donijela uvjerljivu pobjedu košarkaša Hrvatske rezultatom 90-63. Bila je to odlična utakmica koja je igračima Hrvatske donijela važan uspjeh u borbi za Svjetsko prvenstvo.

Dario Šarić, Bojan Bogdanović i ostale velike zvijezde hrvatske košarkaške reprezentacije nisu dozvolili iznenađenje: suvereno su priveli kraju utakmicu koju su morali pobijediti. Ipak da oscilacije i dalje postoje, pokazuje opet slabiji ulazak u utakmicu,Spin Palace casino app no ipak se do odmora Hrvatska odvojila i osigurala lijepu prednost. S 22 koša i 12 skokova  Dario Šarić je bio prvo ime hrvatske reprezentacije i vodio je suigrače do nove pobjede koja je osigurala drugi krug. Istakli su se također Zubac s 20 koševa i 9 skokova za Hrvatsku te Watson koji je s 20 koševa predvodio rumunjsku reprezentaciju.

Hrvatska ne može biti prezadovoljna sa svojim skorom u skupini s obzirom da je konačni ishod pobjeda i poraza bio jednak, tj. 3-3, no ipak je to bilo dovoljno da se ode u drugi krug kvalifikacija. S druge strane Rumunji se opraštaju sa skorom 2-4.Treba reći da je u drugom susretu skupine u Groningenu Nizozemska pobijedila Italiju rezultatom 81-66 te tako prenosi skor 3-3, dok Talijani idu sa skorom 4-2. Ono što je bitno za Hrvatsku jeste da su protivnici u sljedećoj fazi natjecanja Litva, Mađarska i Poljska, gdje je Litva u toj skupini nedodirljiva sa skorom od 5-0 i bit će najozbiljniji protivnik Hrvatskoj u nastojanjima za ulazak na Svjetsko prvenstvo. S obzirom da će samo prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga natjecanja izboriti Svjetsko prventvo u Kini, jasno je da će put biti jako težak pa Hrvatska svakako mora popraviti svoju igru i prenijeti je na višu razinu.