KK Cedevita se razvija vrlo kvalitetno i ne dozvoljava opuštanje. Svi kadrovi moraju biti vrhunski, a ponajviše trener od koga mnogo toga zavisi. U tu svrhu u Cedeviti su se odlučili na promjenu: Jura Zdovc je bivši unatoč solidnim rezultatima. On naime nije uspio ostvariti glavni cilj, osvajanje ABA lige ili Eurokupa, pa su tako prvenstvo Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića ostali nedovoljni za Zdovca da ostane na klupi Cedevite.

Image result for Cedevita ima novog treneraNovi trener je dobro poznato ime, bivši trener Barcelone – Sito Alonso.Ono što je jako zanimljivo jest da će novi trener momčad voditi samo u glavnim natjecanjima i glavnim zalogajima hrvatskog prvaka, a to su gore navedeni ABA Liga i Eurokup. Ekipu će u prvenstvu i Kupu voditi Slaven Rimac. Ovo je zanimljiv izbor Cedevite koja je očito odlučila da još više napravi iskorak u europskim krugovima košarke. Direktor kluba Davor Užbinec je rekao da će jedno takvo ime sigurno donijeti nešto novo samoj Cedeviti, ali i cijeloj ligi budući da još uvijek nije bilo stratega s tih prostora u hrvatskoj ligi. Istaknuo je da prošle sezone nije ostvaren zadovoljavajući rezultat, te da će radne navike Sita Alonsa sigurno promijeniti štošta u klubu.

Cedevita inače još uvijek nije sigurna gdje će igrati sljedeće sezone, ali je jasno da je novi trener znak da se očekuje jedan veliki iskorak. Alonso je rekao da mu je ovo prvi put da radi izvan Španjolske, no smatra kako to neće biti problem. Trebao mu je novi izazov u karijeri, a izbor je pao na Cedevitu.

Smatra da za međunarodno priznanje treba ostvariti nešto i izvan Španjolske, pa je jasno zašto je ovaj hrvatski klub bio dobar izbor za njega. Istaknuo je da treba puno učiti o svemu što ga okružuje, te najavio i borbu za Euroligu, međutim, dodao je da to zasada djeluje kao daleka budućnost.