Image result for Hezonja u New York KnicksimaMario Hezonja je novi košarkaš New York Knicksa. Bila je to velika vijest, djelimično zasjenjena ogromnim uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vrijedi napomenuti da ugovor zasada traje samo jednu godinu, te da će ovaj košarkaš dobiti 6,5 milijuna dolara za svoje usluge ovom klubu. Mario je uzeo osmicu kao broj na dresu.

No nogometno ludilo nije zaobišlo ni njega, pa je kao i ostali košarkaši pratio reprezentaciju u njenom putu do finala, te priznao kako je malo podbadao svoje suigrače Francuze. Ipak, da se vratimo na temu, navijače je ponajviše interesiralo kako se dogodilo da Mario Hezonja završi upravo u New York Knicksima. Poveznica je očito bio Scott Perry, generalni menadžer Knicksa, koji je u Orlandu bio ključan za draftiranje. Hezonja je sam rekao da je to čovjek koji mu puno znači, te da je presretan što će imati priliku da se susretne ponovno s njim. Priznao je da rekao kada je dobio poziv trenera New Yorka – o da!

Na upit da li zna što ga čeka u Knicksima i što zapravo zna o treneru, rekao je da je sretan što će imati priliku raditi s njim, jer je to čovjek koji ulijeva povjerenje igračima i dopušta im da budu upravo ono što jesu, kako bi dali ono najbolje od sebe na samom parketu. To je ključna stvar za igrače, kako ne bi bili opterećeni nepotrebnim stvarima, nego se fokusirali samo na ono zbog čega su i plaćeni – da igraju košarku najbolje što znaju. Madison Square Garden je naravno velika pozornica, pa ovaj košarkaš mora biti sretan što je dobio čast da zaigra na ovom teatru snova. Uvjeren je kako će svojim igrama privući navijače i donijeti ovom klubu velike stvari. Knicksi imaju mladu i talentiranu ekipu, ostaje da se vidi kakva je budućnost pred njima.