Image result for Sjajna serija mladih košarkaša HrvatskeNevjerovatna serija mladih košarkaša Hrvatske reprezentacije se nastavila. Pala je i Španjolska rezultatom 85-70. Ova uvjerljiva pobjeda je garancija uspjeha u budućnosti i dokaz da je hrvatska košarka definitivno na većoj razini nego prethodnih godina. Nakon što je završeno treće kolo EP u Chemnitzu, vidljivo je da će Hrvatska biti prva u svojoj skupini, a naredni protivnik je Velika Britanija koju bi mladi reprezentativci svakako trebali preskočiti.

Reprezentativci su ušli nešto slabije u susret sa Španjolcima pa je nakon početne nervoze prva četvrtina završena izjednačenim rezultatom, 15-15. Prvu veću prednost je Hrvatska je napravila u drugoj četvrtini, kada je otišla na plus sedam, međutim odličnom reakcijom nakon time outa Španjolci se vraćaju u susret i na poluvremenu opet imamo gotovo izjednačen susret (38-37). Početkom drugog poluvremena Španjolska prelazi u vodstvo, a onda sjajna reakcija mladih košarkaša Hrvatske: uslijedila je serija od 10-0, pa su Španjolci natjerani na novi time out kako bi pokušali spasiti utakmicu. U tome su djelomično i uspjeli zaustavivši hrvatski nalet, te se u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 61-55. U posljednjoj četvrtini Španjolci nisu imali snage da pruže bilo kakav otpor. Sjajna igra Hrvatskih košarkaša nije dozvolila da protivnici ugroze pobjedu pa je razlika sve više i više rasla. U jednom trenutku bilo je čak 19 razlike što najbolje govori kakvu su partiju pružili naši mladi košarkaši. Na kraju, Španjolci su uspjeli samo malo ublažiti poraz, za konačnih 85-70.

Prvo ime ponovo je bio Toni Perković koji je ubacio 21 poen, od čega pet trica. Mate Kalajdžić je dodao 17 koševa i 6 skokova i bio vrlo važan kotačić u ovoj velikoj pobjedi. Kod Španjolaca je prvo ime bio Josep Puerto sa 14 koševa i 4 skoka.

Nakon dana odmora slijedi nokaut faza u kojoj će se Hrvatska, kako je već navedeno na početku, susresti s Velikom Britanijom.