Luka Modrić je najbolji igrač svjetskog prvenstva

Image result for Luka Modrić je najbolji igrač svjetskog prvenstvaDa, dobro ste pročitali, apsolutno zasluženo, veznjak hrvatske reprezentacije je novi vlasnik titule najboljeg igrača na svjetskom nogometnom prvenstvu. Imao je čast da mu zlatnu loptu kao nagradu uruči upravo ruski predsjednik Vladimir Putin. Luka je prošao mnogo toga, od teškog djetinjstva, do sumnji u njegove igre, da bi 15.7.2018. bio proglašen najboljim na svijetu. Modrić je svojim igrama ponajviše doveo Hrvatsku do finala, pri čemu je samo svojom pojavom na terenu umirivao suigrače i činio ih boljim. Njegova reprezentacija je napravila čudo, a prva violina je bio upravo dobitnik zlatne lopte.

U velikom društvu prilikom dodjele nagrada našli su se i predsjednik Fife Gianni Infantino, kao i čelni ljudi Francuske i Hrvatske, Emmanuel Macron odnosno Kolinda Grabar-Kitarović. Treba reći da je nagradu za najboljeg mladog igrača dobio Kilian Mbappe, najbolji strijelac je Englez Harry Kane, dok je nagradu za najboljeg vratara primio Curtois.

Luka Modrić je svoju fenomenalnu karijeru, u kojoj je čak četiri puta osvajao Ligu prvaka, oplemenio nevjerovatnom nagradom, onom za najboljeg igrača na svjetskom prvenstvu. Malo je nedostajalo da njegova reprezentacija napravi pravo čudo i dođe do svjetske titule, ali pored umora i nešto slabije sreće se ipak nije moglo. Ostaje ipak zapisano zlatnim slovima, Luka Modrić – najbolji na svijetu. Doček u Hrvatskoj je bio nevjerovatan, navijači su zahvalni svom kapetanu koji je tako dobro dirigirao i svoj nesumnjivi talent pokazao na najvećoj sportskoj smotri na svijetu. Treba dodati da je Luka svoj nogometni put gradio u nekoliko zemalja, a ovaj ključni igrač Real Madrida je sada postao zvijezda koja se nikada neće zaboraviti u Hrvatskoj. Modrić je od samog početka prvenstva, od Nigerije, pa sve do finala sa Francuzima bio ključni čovjek kojeg protivnici nisu mogli zaustaviti osim prekršajem. Zbog svoje profinjenosti, nagrađen je ovim velikim priznanjem. Zlatna lopta je sasvim sigurno došla u prave ruke.