NBA pušta Žižića kući

Image result for NBA pušta Žižića kućiNisu šala ti Cleveland Cavaliersi. Svi znamo ozbiljnost i kvalitetu koja godinama obilježava ovaj klub. LeBron James je obilježio proteklo desetljeće u ovom klubu i donio nevjerojatan uspjeh. Gotovo da nema čovjeka koji nije upoznat s njihovim uspjehom i titulama. Ipak LeBron je ove godine napustio Cavalierse pa će klub okrenuti novu stranicu, a da su se odlučili dodatno opustiti pokazuje i činjenica da u klubu prate Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Naime Ante Žižić, centar doprvaka je izrazio želju da se nakratko vrati u svoju zemlju, Hrvatsku, kako bi osjetio ludilo koje trenutno vlada na ulicama. Modrić i ekipa su donijeli čudesan san u stvarnost pa ne postoji osoba u Hrvatskoj koja ovih dana ne razmišlja samo o tome. Cleveland Cavaliersi su prepoznali da je to slučaj i kod njihovog igrača Ante Žižića, pa su odlučili udovoljiti njegovoj molbi i poslati ga kući da osjeti nogometno ludilo do u najsitniji detalj. U Clevelandu su sigurno svjesni da je jedino zadovoljan igrač onaj koji će dati najbolje od sebe pa su vjerojatno odlučili svog igrača nakratko osloboditi obaveza. Sezona ionako još uvijek nije u tijeku pa tako niti obaveze prema NBA klubovima nisu do te mjere velike. Nema utakmica svakih 2-3 dana pa su i klubovi koji izdvajaju ogroman novac za usluge košarkaša malo popustljiviji. Uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije je kao što vidimo bukvalno zahvatio cijeli svijet, pa nas niti ne treba čuditi što je ovaj bivši NBA prvak i tako ozbiljan klub odlučio Žižića pustiti da se vrati u Hrvatsku na nekoliko dana.

Velika je stvar, to je činjenica, da je jedna mala zemlja poput Hrvatske uspjela utjecati na odluke najvažnijih kolektiva na svijetu i na taj način pomjeriti barem nakratko život u svjetski poznatim institucijama. Ante Žižić je imao sreću pa će i on biti dijelom ove velike priče.