Image result for Basketball camp CroatiaBez organiziranog djelovanja i pravilnog usmjeravanja nema uspjeha ni na jednom polju u životu, pa tako ni u sportu. U košarci je to posebno važno; mladi igrači moraju dobiti svu moguću pažnju kako bi se došlo do uspjeha. Iako prepuna talenta, hrvatska košarkaška reprezentacija je godinama patila, jer se nije radilo pravilno i organizirano od najnižeg nivoa.

Ipak, da stvari polako idu naprijed pokazuje Basketball camp Croatia, koji će u budućnosti biti rasadnik mladih talentiranih igrača spremnih da jednog dana zaigraju za reprezentaciju. Moderan i kvalitetan pristup će omogućiti da se kvaliteta i talent ispune u svoj svojoj punini. Kamp je smješten u Zaboku, te je u dva termina upisano 220 kandidata iz nekoliko zemalja, od kojih izdvajamo, pored susjednih zemalja, Italiju, Austriju i Izrael. Voditelj kampa je Pero Dujmović, nekadašnji košarkaš, koji ističe želju za napretkom, te je u tu svrhu dao i jednu anketu upisanima da bi se utvrdilo njihovo zadovoljstvo ovim kampom. Također je dodao da već nekoliko polaznika očekuje poziv u mlađe kategorije reprezentacije, što ga čini izrazito sretnim i dodatno motivira na rad. U rad kampa su uključena velika imena, a neka od njih su i pomoćni trener Efes Pilsena Tomislav Mijatović, kao i Damjan Novaković i Ivan Velić.

Da se treningu i prehrani pridaje velika pažnja, kao i da je pristup utemeljen na znanstvenim dostignućima pokazuju činjenice da su igrači educirani o nutricionizmu te o važnosti kvalitetnog psihološkog pristupa. Od ostalih stručnih gostiju vrijedi izdvojiti imena poput Gordana Giričeka i Damjana Rudeža, koji su mladima prenijeli važna iskustva koja će im pomoći da postanu što bolji profesionalci. Sam Giriček je rekao da mu je žao što i sam nije bio dio jednog ovakvog kampa u mladosti, te da bi mu to sasvim sigurno pomoglo u karijeri. Moderan i stručan pristup garantira ovoj školi košarke siguran uspjeh u budućnosti.