Image result for KK Jasko i Cedevita otvorili školu košarkeKošarkaški klub Jasko je u suradnji sa Cedevitom napravio vrlo važan korak u napretku svog kluba. Naime, otvorena je škola košarke koja će omogućiti razvoj i napredak mladim košarkašima i biti odskočna daska u njihovim karijerama. Tako se na najbolji način promovira košarka u Hrvatskoj – rad sa mladima je temelj kvaliteti u svakom sportu.

Osnovna škola Ljubo Babić u Jastrebarskom bila je domaćin ceremonije otvorenja škole nad kojom će pokroviteljstvo imati KK Cedevita, što je još jedan uspjeh za ljude koji su se odlučili na jednu ovakvu ideju. Na otvorenju su prisustvovala velika imena poput Jusufa Nurkića, Luke Babića, Ivana Ramljaka, kao i sportski direktor Cedevite Matej Mamić. Navedena imena jasno daju do znanja da se radi o ozbiljnoj školi, o kojoj će još biti riječi. Većina učenika navedene osnovne škole je učestvovala u promociji, a vjerovatno se mnogi mališani nadaju da će biti dio ove priče u budućnosti. Vrlo je važan naravno i dolazak ovih poznatih imena, što govori o ozbiljnosti i predanosti radu. Škola će prema svemu sudeći biti ozbiljna i moderna, što je temelj za razvoj talenta kojeg u Hrvatskoj nedvojbeno ima.

Ideju za ovakvo nešto inače je dao Mario Mikulčić, nekadašni trener omladinskog pogona KK Dubrava iz Zagreba. Budući da uvijek fali mladih koji se žele baviti košarkom, ideja je odlično prihvaćena i vrlo profesionalno realizirana. Vrlo je bitno da se uključila i Cedevita, koja će naravno mlade talente iz Jaska usmjeravati ka sebi, dakle odskočna daska je već tu, preostaje samo da se radi dobro i kvalitetno. Mario Mikulčić je pozvao mališane od prvog do četvrtog razreda da se upišu u ovu školu košarke i da na taj način postanu dio ove nove obitelji.

Škola je ključna za razvoj košarke u Hrvatskoj, pa je vjerovatno da će ovaj projekt biti odlična prilika za mlade talente.