Slaven Bilić poručuje: Opet ćemo napraviti ovakvu generaciju

Image result for Slaven Bilić poručuje: Opet ćemo napraviti ovakvu generacijuProslavljeni hrvatski nogometaš i trener je čovjek čija se riječ sluša u Hrvatskoj, ali i u svijetu, a posebno na otoku, budući da je tamo ostavio najdublji trag u svom radu. Bilić je poručio da ni slučajno nije razočaran, ali je itekako tužan jer smatra da je ova reprezentacija uz malo sreće trebala podići najcjenjeniji pehar na svijetu. U razgovoru za jedan engleski list Bilić je rekao da mu je Francuska od samog početka bila jedan od favorita, ali da je Hrvatska uz neke okolnosti mogla napraviti još jedan podvig i osvojiti svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Engleze je naravno najviše zanimalo kako je moguće da jedna tako mala zemlja, s malim brojem stanovnika, može ponuditi takav nogomet, kako je moguće da su upravo Hrvati prekinuli njihov san o povratku nogometa kući, tj. u Englesku. Bilić je pojasnio da je ključ u talentu koji nesumnjivo posjeduju reprezentativci Hrvatske. Dodao je da jednostavno ne možeš proizvesti igrača poput Luke Modrića, takvi se jednostavno rađaju. No, kao možda još i važnije, Slaven je naglasio karakter koji posjeduju igrači hrvatske reprezentacije, u što se cijeli svijet mogao uvjeriti u utakmicama protiv Danske, Rusije i Engleske, kada se Hrvatska u sve tri utakmice vraćala nakon zaostatka i uspijevala preokrenuti stvari u svoju korist. Pokazali su nevjerovatno samopouzdanje i vjeru u uspjeh i zato su nagrađeni.

Bilić je dodao još dvije stvari, a prva je da mladi igrači u HNL-U dobijaju priliku i stiču iskustvo ne sjedeći na klupi. Drugo je da Hrvatska ipak ulaže u nogomet koliko se može, kvalitetno se radi pa uspjeh dolazi kao prirodna posljedica toga. Kaže da je donekle i dobro što nogometašima u Hrvatskoj nije pruženo sve, te se za neke stvati moraju izboriti na svoj, poseban način. Tako je, dakle, Slaven Bilić pojasnio Englezima u čemu je nogometna tajna njegove male zemlje.