Image result for Duje Ćaleta-Car ide u MarseilleHrvatski reprezentativci su apsolutno u modi. Nakon nevjerojatnog svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, cijena im je apsolutno porasla, a s tim i interes najvećih svjetskih klubova. Marseille kao bivši europski prvak nije ostao ravnodušan na ovu situaciju, pa su i oni odlučili da uzmu jednog Hrvata, a njihov izbor je, čini se, Duje Ćaleta-Car. Ipak, da ne bi bilo da je Duje samo na rezultat reprezentacije otišao u veliki Marseille, treba reći da je igrao odličnu utakmicu Europa lige u dresu Salzburga upravo protiv ovog francuskog kluba pa ne treba čuditi ovakva reakcija Francuza.

Ipak, Marseille nije bio jedini zainteresirani- čini se da su Lazio i Sevilla, dakle također velika imena, bili u igri. No očito je Marseille bio spreman platiti najviše pa će tako u Salzburgovu kasu stići nekih 17 milijuna eura, dok će Duje Ćaleta-Car dobiti petogodišnji ugovor. Predstavljanje se očekuje uskoro, vjerovatno već za koji dan. Marseille je klub sjajne prošlosti, s 9 naslova prvaka, pri čemu je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova. Već je navedeno da su i europski prvaci: Liga prvaka je u njihove vitrine stigla 1993. godine, pa se tako hrvatski reprezentativac može pohvaliti da je došao u zaista slavni klub. Ne treba zaboraviti ni odličnu prošlu sezonu u Europa ligi što je dokaz da se ovaj francuski klub vraća na međunarodnu scenu.

Ćaleta-Car je inače karijeru počeo u Šibeniku da bi preko Austrije stigao u Salzburg. Tada je vrijedio tek nekih 350 tisuća eura dok mu se današnja vrijednost procjenjuje na preko 10 milijuna eura. Marseille je išao i preko toga očito svjestan kvalitete ovog hrvatskog reprezentativca. Tijekom svjetskog prvenstva u Rusiji je odigrao jednu cijelu utakmicu i to protiv Islanda u pobjedi od 2:1. Ostaje da se vidi da li će ovaj transfer biti dobitak za obje strane, no kako sada stvari stoje čini se da je ovo pun pogodak.