Što nakon svjetskog prvenstva

Image result for Što nakon svjetskog prvenstvaSvi na svijetu su upoznati sa srebrnom hrvatskom generacijom koja je zaista postigla čudo u Rusiji. Naravno, nakon teškog i vrlo iscrpnog prvenstva, valja se vratiti kućama, a onda slijede nove obaveze. Zanimanje za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju je silno poraslo, pa se u svakom trenutku traži informacija više kako bi se što dodatno saznalo o kockastima. Nakon povratka u Zagreb, igrači su spektakularno dočekani, dobivši najljepši mogući poklon od onih koji su najveći suci nogometu – navijača. Nakon toga reprezentativci idu svojim kućama u svoje gradove, gdje će također biti sigurno počašćeni od svojih sugrađana. Veliki doček trenera Zlatka Dalića planiran je u njegovom rodnom Livnu 23.7.

No, ako pogledamo malo dalje, vidjet ćemo da odmora nema te da obaveze itekako čekaju. Najprije počinju klupska natjecanja, gdje hrvatski igrači većinom vode važne riječi, a onda starta Liga nacija, novo UEFA-ino natjecanje. Liga nacija imat će zadatak da zamijeni sve manje smislene prijateljske utakmice, pa će se tako i ovom dijelu nogometnih utakmica dati natjecateljski karakter. Protivnici su vrlo zanimljivi, Hrvatska će prvo gostovati u Španjolskoj u okviru Lige nacija, a kako prijateljske utakmice ne bi bile u potpunosti izbačene, potvrđeno je da će se odigrati jedna takva i to između Portugala i Hrvatske. U desetom mjesecu, još jedan spektakl, Hrvatska-Engleska, a nakon toga opet prijateljska i to protiv Jordana. Na kraju ovog dijela ciklusa moći će se sa uživanjem pogledati još dvije odlične utakmice protiv Španjolaca i Engleza, pa će tako ova godina biti prepuna uživanja uz vatrene.

Dakle, bit će ovo svakako godina hrvatske nogometne reprezentacije, uz koju će navijači imati priliku pogledati vrhunska uzbuđenja i još jednom se uvjeriti koliko je nogomet važna stvar u svijetu. Srebro u Rusiji je jako podiglo popularnost najvažnije sporedne stvari na svijetu u Hrvatskoj, pa se može očekivati velika gledanost i u mjesecima koji slijede.