Teška grupa za Cedevitu

Image result for Teška grupa za CedevituSkupina B, tako je odredio ždrijeb u Barceloni. U prvoj fazi Eurokupa, Cedevita će se susresti s odličnim protivnicima koji neće ostaviti prostora za greške. Hrvatski klub će igrati protiv ruskog Lokomotiv Kubana, njemačke Albe Berlin, turskog Tofasa iz Burse, francuskog Limogesa i poljske Arke iz Gdynije. Treba reći da je ruski klub Lokomotiv iz Kubana lanjski finalist, a kad tu dodamo slavnu Albu Berlin, te još tri odlična kluba jasno je da Cedevita nije prošla baš najbolje. Ipak vjere u prolaz ne nedostaje.

Trener Cedevite, Španjolac Sito Alonso je svjestan situacije, ali drži da Cedevita ima sve u svojim rukama i da je zapravo jedino bitno da klub izgradi kvalitetan roster kako bi se mogao nositi s navedenim ekipama. Istaknuo je da se mora naporno raditi na treninzima što je jasno preduvjet da bi se igralo ravnopravno s vrhunskim europskim momčadima koje očekuju Cedevitu.

Treba reći i da je Cedevita prošle godine igrala protiv Lokomotiva u top 16 fazi. Rezultati nisu bili dobri, a posebno je bolan bio skor iz Zagreba gdje su Rusi slavili s 25 razlike. Inače kad govorimo o ovoj ekipi mora se reći da su oni već bili prvaci i to u sezoni 2012-2013.

Što se tiče ostalih klubova, većinom su sudjelovali u top 16 Eurokupa, a u svojim ligama su također napravili vrlo zapažene rezultate. To je još jedan pokazatelj da Cedeviti neće biti nimalo lako, ali je jasno da će grupa biti vrlo zanimljiva. Putovanja i utakmice će biti vrlo zahtjevni, pa se valja prilagoditi svemu tome, no u Cedeviti vjeruju da sve to neće predstavljati nepremostivi problem. Raspored utakmica će biti poznat naknadno.

Inače, vrijedi spomenuti da je Cedevita iako mladi klub, itekako priznata u Eurokupu, budući da su na završnom turniru četiri najbolje momčadi u Trevisu osvojili treće mjesto 2011. godine.